ДАТИ ЗА ДОСТАВКА

ОТ 17. НОЕМВРИ
ДО 23. ДЕКЕМВРИ

КОЛЕДЕН ПАРК СОФИЯ
Павлово, ул. Витошко Лале 1
Вт-Нед 10:00-19:00

ВАЖНО!

Наличностите са актуализирани за Коледа´22
  

Подобрен модел "Под Наем" 

Меню

Сребрист Смърч

Нашите коледни елхи са горд представител на вида Сребристият смърч (Picea Pungens). Той е вид коледна елха, което определено заслужава вниманието ви. Той е красиво иглолистно растение, което достига до 30 м височина в естествената си среда. Picea Pungens произлиза от западните брегове на САЩ и много издръжлив на студ. Той се среща в скалистите планини на Уайоминг и Колорадо, където е бил ценен и използван от коренните индианци за направата на бира и дъвка. Игличките на този сорт имат сивкаво-син цвят, а дървесината му е сива, има пирамидална форма. Игличките на Сребристия смърч са издължени, много твърди и изключително остри.

 

Сребристият смърч вирее добре в плодородна, кисела, добре дренирана почва. Предпочита слънчевите места, но може да понесе и лека сянка. В първеите години на засаждане почвата трябва да се поддържа мокра и да не се допуска засушаване. Предпочита по-студен климат и би страдал във влажните жеги на юг.

Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки