ЗАВРЪЩАНЕТО НА ЕЛХИТЕ В КОЛЕДНИЯ ПАРК ПРИКЛЮЧВА

Заявка за връщане Яну 2023

Връщане с наш куриер:
04-05 Ян Ср, Четв - пълно
07-08 Ян Съб, Нед - пълно

11-12 Ян Ср, Четв - пълно
14-15 Ян Съб, Нед - пълно
Извънредно на 18 Ян - пълно
Връщане със собствен транспорт:
06, 07, 08 Ян (Пет, Съб, Нед)
13, 14, 15 Ян (Пет, Съб, Нед)
Моля, обадете се за уговорка!

ФИНАЛНА РАЗПРОДАЖБА!

И ПРОМОЦИОНАЛНИ ЦЕНИ ДО -30% НА ПО-МАЛКО ОФОРМЕНИ БРОЙКИ

РАБОТНИ ДНИ ЯНУ 2023
06, 07, 08 Ян (Пет, Съб, Нед)
13, 14, 15 Ян (Пет, Съб, Нед)
10:00 - 19:00

Подобрен модел "Под Наем" 

Меню

Класическо отглеждане на Коледни елхи директно в земята

  • Начало
  • Класическо отглеждане на Коледни елхи директно в земятаОт решаващо значение за дълголетието и успешното прихващане на Щастливите Коледни Елхички е технологията на отглеждането им. 

При технологията на отглеждане на Коледните елхи директно свободно в земята основните предимства са развиването на по-голяма коренова система и по-бързият растеж. От друга страна при този начин на отглеждане дръвчетата биват откопани от школите, за да бъдат пренесени до домовете за празника, при което една част от кореновата система остава в земята. Колкото по-голяма, ненарушена и цялостна е пренесената кореновата система, толкова по-голяма е успеваемостта на прихващане в последствие.

Шансовете за прихващане могат да бъдат увеличени значително, ако се спазват минималните изисквания за големина на кореновата бала както и техническите изисквания за прецизно, щадящо изваждане от школите с цел запазване на майчината пръст и съхраняване (ненадробяване) на цялостта на кореновата бала. Препоръчително е извършването на няколко (най-често 1-2) школувания т.е. предварителни пресаждания на дръвчетата през няколко сезона, за да развият адаптивност и да са свикнали да се приспособяват към нови условия. Ние се стремим да съблюдаваме и надграждаме качествените и технически изискванията по Стандарта разработен от Асоциацията на производителите на декоративни растения, утвърден от European Nurserystock Association и качен на страницата на Министерство на земеделието, храните и горите. Стандартът има препоръчителен характер. Правилното отглеждане на живи коледни дръвчета изисква допълнителни усилия и инвестиции в сравнение с масовото "производство", които в много случаи се спестяват. В много случай извадената коренова бала е толкова малка, че е много малко вероятно дръвчето да оцелее и почвата има единствено за цел да поддържа коледното дръвче малко по-дълго време свежо, подобно на мокра гъба при рязаните цветя. Такива дръвчета трудно можем да наречем Живи Коледни Елхи.

Иновативният модел "Коледна елха под наем" е една нова добра практика, която освен, че дава възможност да бъдат спасени много дръвчета, допринася за това дръвчето да развие по-добра способност за приспособяване към различна среда. След като изкара Коледа гостувайки на своето щастливо семейство домакин и се върне обратно сред природата в разсадника, се увеличава неговата адаптивност и устойчивост за празниците на следващата година.
   
  

Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки