Дати за доставки до вкъщи 2021

17-21 Ное 2021 Ср-Нед
24-28 Ное 2021 Ср-Нед
01-05 Дек 2021 Ср-Нед
08-12 Дек 2021 Ср-Нед
15-19 Дек 2021 Ср-Нед
22 Дек 2021 Сряда
Научете повече тук

Грижи за Елхите в Коледния Парк

AnchorОще със завръщането на дръвчетата в Коледния Парк започват целогодишните грижи за тях. Научете повече тук

Меню

Сребрист Смърч

Нашите коледни елхи са горд представител на вида Сребристият смърч (Picea Pungens). Той е вид коледна елха, което определено заслужава вниманието ви. Той е красиво иглолистно растение, което достига до 30 м височина в естествената си среда. Picea Pungens произлиза от западните брегове на САЩ и много издръжлив на студ. Той се среща в скалистите планини на Уайоминг и Колорадо, където е бил ценен и използван от коренните индианци за направата на бира и дъвка. Игличките на този сорт имат сивкаво-син цвят, а дървесината му е сива, има пирамидална форма. Игличките на Сребристия смърч са издължени, много твърди и изключително остри.

 

Сребристият смърч вирее добре в плодородна, кисела, добре дренирана почва. Предпочита слънчевите места, но може да понесе и лека сянка. В първеите години на засаждане почвата трябва да се поддържа мокра и да не се допуска засушаване. Предпочита по-студен климат и би страдал във влажните жеги на юг.

Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки