Връщане на Коледните елхи в Коледния Парк

За връщане на Коледна елха в Коледния Парк, моля изпратете заявка през следната страница

...

ДАТИ ЗА ВРЪЩАНЕ НА ЕЛХИТЕ ОБРАТНО
05 ЯН - СР
06 / 07 ЯН - ЧЕТ / ПЕТ
08 / 09 ЯН - СЪБ / НЕД
11 / 12 ЯН - ВТ / СР
13 / 14 ЯН - ЧЕТ / ПЕТ
15 / 16 ЯН - СЪБ / НЕД
20 / ЯН - ИЗВЪНРЕДНО

ВЪРНЕТЕ САМИ ЕЛХА

за отглеждане в Коледния Парк
И ще получите 15% отстъпка от нейната цена за Коледа2022
София, жк Павлово, ул. Витшко лале 1
(На Боянската река)
Чет 20 Ян и Съб 22 Ян 10-18 ч.
 Anchor

ГРИЖИ ЗА КОЛЕДНАТА ЕЛХА

ВАЖНО - Как трябва да се грижим за Коледната Елха по време на престоя ѝ у дома? 
Научете повече тук

    

Меню

Кавказка Ела

Нашите коледни елхи са горд представител на вида Кавказка Ела (Abies nordmanniana). В България видът достига височина около 25 - 30м, но в естественото си местообитание в планините на Кавказ достига височина 55 - 65м. Кавказката Ела притежава много голяма и гъста коренова система, в следствие от което, короната е много гъста и е разположена почти до основата на елхата, с тясна конусовидна форма. Това я прави много подходяща за озеленяване на двор и градина, както и перфектен избор за коледна елха. Ако условията, в които се развива са благоприятни, дълговечноста на тази ела може да достигне 500 години. Растежът ѝ е малко по-бърз от този на обикновената Ела, затова е важно да се засажда на по-голямо разстояние от близките до нея растения.

 

Кавказката ела не е особено взискателна  към почвените условия, тя може да вирее във всякакви почви, но най-добре се развива на дълбоки влажни и плодородни почви. Кавказката ела е умерено студоустойчив вид. Тя може да издържи на студове и ниски температури от порядъка на -25 градуса. Това я прави изключително лесна за отглеждане както в двор, така и на балкона на апартамента Ви. Нашият екип ще ви предостави детайлни указания за отглеждането и съхранението на елхичката, за да може тя да се развива безпроблемно, а Вие да и се радвате по-дълго време.

Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки