Дати за доставки до вкъщи 2021

17-21 Ное 2021 Ср-Нед
24-28 Ное 2021 Ср-Нед
01-05 Дек 2021 Ср-Нед
08-12 Дек 2021 Ср-Нед
15-19 Дек 2021 Ср-Нед
22 Дек 2021 Сряда
Научете повече тук

Грижи за Елхите в Коледния Парк

AnchorОще със завръщането на дръвчетата в Коледния Парк започват целогодишните грижи за тях. Научете повече тук

Меню

Кавказка Ела

Нашите коледни елхи са горд представител на вида Кавказка Ела (Abies nordmanniana). В България видът достига височина около 25 - 30м, но в естественото си местообитание в планините на Кавказ достига височина 55 - 65м. Кавказката Ела притежава много голяма и гъста коренова система, в следствие от което, короната е много гъста и е разположена почти до основата на елхата, с тясна конусовидна форма. Това я прави много подходяща за озеленяване на двор и градина, както и перфектен избор за коледна елха. Ако условията, в които се развива са благоприятни, дълговечноста на тази ела може да достигне 500 години. Растежът ѝ е малко по-бърз от този на обикновената Ела, затова е важно да се засажда на по-голямо разстояние от близките до нея растения.

 

Кавказката ела не е особено взискателна  към почвените условия, тя може да вирее във всякакви почви, но най-добре се развива на дълбоки влажни и плодородни почви. Кавказката ела е умерено студоустойчив вид. Тя може да издържи на студове и ниски температури от порядъка на -25 градуса. Това я прави изключително лесна за отглеждане както в двор, така и на балкона на апартамента Ви. Нашият екип ще ви предостави детайлни указания за отглеждането и съхранението на елхичката, за да може тя да се развива безпроблемно, а Вие да и се радвате по-дълго време.

Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки